KAHI LOA – HAWAII ŐSELEMEK MASSZÁZSA

“Waiho wale kahiko” – Eljött a régi titkok feltárásának ideje

 

A KAHI LOA egy ősi hawaii-i sámán masszázstechnika, amely az érintésnek merőben más megközelítésével ajándékoz meg.

A Kahi Loa egy út a valóság megteremtésének mélyebb megértéséhez, a tudatossági munka játékos és egyben szentséggel teli megtapasztalásához.

A kezelést végző a hét őselemmel dolgozik a páciens fizikai és asztrál testén, aki nemcsak passzív befogadója, hanem aktív résztvevője a folyamatnak.

 

 

Hawaii megértés szerint a hét őselem:

- Tűz (Ahi)

- Víz (Wai)

- Szél (Levegő) (Makani)

- Kő (Föld) (Pohaku)

- Növény (La’au)

- Állat (Macska család, Holoholona)

- Ember (Kanaka)

 

Az őselemek segítenek megtisztulni azoktól az érzelmi és mentális energiáktól, amik már nem támogatják az életünket. Az ősi minőségek kitágítják a lehetőségeink határait; új, tápláló, életigenlő energiák befogadásához vezetnek. Minden egyes alkalom egy dinamikus és rugalmas együttműködés, amiben a tudatos jelenlét és a tiszta szándék elvezet a gyógyuláshoz. Támogatja a kreatív belső erők megtalálását, előhívását (mana), miközben emlékeztet valódi természetünkre, a Fényre (aloha).

Az elemekhez való őszinte kapcsolódáson keresztül a természet érzékelésének új ajtói nyílnak meg: mélyebben, tisztábban tudunk kapcsolódni önmagunkhoz és a környezetünkhöz.

 

A masszázs történhet ruhában vagy érintheti a bőr felületét (olaj alkalmazása nélkül). A Kahi Loa kb. 70 perces kezelés, melyet önmagában is lehet alkalmazni, illetve a Lomi Lomi Nui masszázs részeként is megtapasztalható.

 

A Kahi Loa masszázs, a hawaii-i Kahili család hagyományából ered.
Napjainkban Serge Kahili King (AI, az Aloha International megalapítója) viszi tovább ezt a tanítást. Hazánkba Witold Kucharczyk hozta el Kahi Loa-t, aki az AI vezető tanárnőjénél, Susan Pai’niu Floyd-nál tanult. Bővebb információ a huna.hu oldalon található.

 

 

 

 

 

Archívum