A sámán hagyományok közös jellemzője volt  szerte a világban, hogy az emberi tudást (intelligenciát) nem korlátozták az agy működésére, hanem a szervezetre mint egy dinamikus rendszerre tekintettek. A fizikai test állapota, illetve annak változása az egész organizmust tükrözi, univerzális törvények szerint történik.  A természet jelenségeit megfigyelve felismerték, hogy a látható fizikai valóság mögött és mellett más világok is léteznek, és ezek szervesen kapcsolódnak, hatással vannak a „hétköznapok” tapasztalataira, eseményeire. Ezeknek a kapcsolódásoknak a megértése, felismerése az emberek egyik legősibb mozgatórugója.

 

A polinéz népek a Hula segítségével adták át nemzedékről nemzedékre  a belső és a külső világ működésének megértését segítő tapasztalatokat.

Tulajdonképpen a Hawaii Hula a Csendes-óceáni szigeteken megőrzött tudás kifejezése mozgással, énekkel.

 

A lábak mélyen kapcsolódnak a földhöz, a csípő ringása a tenger hullámait idézi, miközben a kezek történeteket mesélnek el istenekről, emberi kapcsolatokról, történelmi eseményekről, a természetről. A táncosok nemcsak előadták, „eljátszották” a dalokat, hanem egyben át is élték őket, valóságot teremtettek: minden figyelmüket arra irányították, hogy megjelenítsék a virágok illatát, a szélben mozgó faleveleket, a viharos esőt vagy akár a vulkán kitörését. A mozgás harmóniáját és kifejezőerejét az energia szabad áramlása biztosítja, ami a mozdulatok megtanulásán túl spirituális, mentális és érzelmi felkészülést is jelentett, A kántálások, imádságok teremtették meg azt a légkört, amiben a táncosok képessé váltak megnyílni az isteni energiáknak, együttműködni a zenével és egymással, őszintén kifejezni önmagukat.

A  hawaii-i dalok és mozdulatok a lelket mélyen megérintik, az energia rendszert megtisztítják, az agyféltekék működését harmonizálják. A táncok támogatják a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életörömmel töltenek fel.

 

A Hula táncok gyakorlati eszközt kínálnak ahhoz, hogy felfedezzük a Bennünk lévő értékeket, szépséget, harmóniát és azt másokkal megosszuk.

A hawaii kultúráról, táncokról további információkat az alábbi oldalon találsz:

http://hawaiihula.hu/hawaii-hula

 

Illetve a következő videók segítenek képet kapni:

https://www.youtube.com/watch?v=_8kB7XFXRbs

https://www.youtube.com/watch?v=_lnACIl843s

 

BEVEZETÉS A TRADICIONÁLIS HAWAII HULA TÁNCOKBA

 

 

A korábban indult csoportokhoz magán órákon való felzárkózással lehet csatlakozni. Ezzel kapcsolatban részletes felvilágosítást e-mailben ( emese@hawaiihula.hu és agi@hawaiihula.hu ) vagy telefonon adunk!

 

KEZDŐ CSOPORTHOZ BUDAPESTEN JANUÁRBAN LEHET CSATLAKOZNI:
HÉTFŐNKÉNT 19.00-20.30 KÖZÖTT VISEGRÁDI UTCÁBAN,
Ha érdekelnek a részletek, kérlek írj az agi@hawaiihula.hu címre!

A magán órákat szintén e-mailben lehet egyeztetni!

 

AKTUÁLIS VIDÉKI KURZUSOK:

 

2017. március 3-tól PÉNTEKEN DÉLUTÁNONKÉNT 17.15-18.45 KÖZÖTT rendszeres HAWAII HULA foglalkozások TATÁN
Információ: Natkai Ágnes agi@hawaiihula.hu

 

 

 

Részletes információ e-mailben (agi@natkaiagi.hu) valamint a +36305740250 telefonszámon.

 

 

Archívum