A sámán hagyományok közös jellemzője volt  szerte a világban, hogy az emberi tudást (intelligenciát) nem korlátozták az agy működésére, hanem a szervezetre mint egy dinamikus rendszerre tekintettek. A fizikai test állapota, illetve annak változása az egész organizmust tükrözi, univerzális törvények szerint történik.  A természet jelenségeit megfigyelve felismerték, hogy a látható fizikai valóság mögött és mellett más világok is léteznek, és ezek szervesen kapcsolódnak, hatással vannak a „hétköznapok” tapasztalataira, eseményeire. Ezeknek a kapcsolódásoknak a megértése, felismerése az emberek egyik legősibb mozgatórugója.

 

A polinéz népek a Hula segítségével adták át nemzedékről nemzedékre  a belső és a külső világ működésének megértését segítő tapasztalatokat.

Tulajdonképpen a Hawaii Hula a Csendes-óceáni szigeteken megőrzött tudás kifejezése mozgással, énekkel.

A lábak mélyen kapcsolódnak a földhöz, a csípő ringása a tenger hullámait idézi, miközben a kezek történeteket mesélnek el istenekről, emberi kapcsolatokról, történelmi eseményekről, a természetről. A táncosok nemcsak előadták, „eljátszották” a dalokat, hanem egyben át is élték őket, valóságot teremtettek: minden figyelmüket arra irányították, hogy megjelenítsék a virágok illatát, a szélben mozgó faleveleket, a viharos esőt vagy akár a vulkán kitörését. A mozgás harmóniáját és kifejezőerejét az energia szabad áramlása biztosítja, ami a mozdulatok megtanulásán túl spirituális, mentális és érzelmi felkészülést is jelentett, A kántálások, imádságok teremtették meg azt a légkört, amiben a táncosok képessé váltak megnyílni az isteni energiáknak, együttműködni a zenével és egymással, őszintén kifejezni önmagukat.

A  hawaii-i dalok és mozdulatok a lelket mélyen megérintik, az energia rendszert megtisztítják, az agyféltekék működését harmonizálják. A táncok támogatják a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életörömmel töltenek fel.

A Hula táncok gyakorlati eszközt kínálnak ahhoz, hogy felfedezzük a Bennünk lévő értékeket, szépséget, harmóniát és azt másokkal megosszuk.

 

POLINÉZ TÁNC MEDITÁCIÓ BUDAPESTEN

2022. JÚNIUS 30. (CSÜTÖRTÖK) 19.00-20.30 (V. kerületi helyszín, a jelentkezőknek küldöm a pontos címet)  

 

KEZDŐ – ÚJRA KEZDŐ HAWAII HULA TÁNC WORKSHOP BUDAPESTEN
2022. JÚLIUS 9. (SZOMBAT) 14.00-17.30

 

További információ és jelentkezés: Natkai Ágnes agi@natkaiagi.hu  +36305740250

A csoportok létszáma limitált, ha szeretnél jönni, kérlek jelentkezz be!

 

Meséljenek a zene és a mozdulatok:

https://www.youtube.com/watch?v=_8kB7XFXRbs

https://www.youtube.com/watch?v=0Cr0twFJ-fs

További információ:

http://www.hawaiihula.hu/bemutatkoz%C3%A1s

 

Archívum